École Saint Louis Tehran
علی پاتریک پهلوی
۱۳۲۶(پاریس)
ولیعهد سابق خاندان پهلوی
علی پاتریک فرزند شاهپور علیرضا پهلوی است. علیرضا پهلوی دومین پسر و آخرین فرزند رضا شاه پهلوی و تاجالملوک آیرملو و برادر تنی محمدرضا شاه پهلوی است. وی در ایام خدمت در فرانسه با کریستیان شولوسکی که لهستانی تبار بود، ازدواج کرد و از او صاحب پسری به نام پاتریک پهلوی شد، ولی دربار ایران هیچگاه این ازدواج را به رسمیت نشناخت به همین دلیل همسر و فرزند علیرضا در پاریس زندگی می کردند.
پس از مرگ علیرضا پهلوی در یک سانحه هوایی، خانواده پدری علی پاتریک را به ایران آورده و تحت سرپرستی دربار قرار دادند. اما گویا پاتریک(علی) عمویش محمدرضا پهلوی را بانی مرگ پدرش می دانسته و این مسئله نقطه آغاز ضدیت او با خاندان سلطنتی بود. علی پاتریک پهلوی که به مدت شش سال و تا سال ۱۳۳۹ ،که رضا پهلوی به دنیا آمد، ولیعهد ایران و مقیم دربار بود، از ۱۸ سالگی با ترک دربار به آمریکا سفر کرد و در آنجا به الهیات و تحصیل در آن ترغیب شد. او که طبق آیین مسیحیت متولد و غسل تعمید شده بود در بازگشت از آمریکا، مطالعاتش را در حوزه الهیات و اسلام ادامه داد و با بهمن حجت کاشانی آشنا شد. این آشنایی زمینهساز بسط گرایشات اسلامی وی و نیز موجب رویدادهای مهمی در زندگیاش شد. آن دو در سال ۱۳۵۴ شمسی دست به مهاجرت میزنند و به خرم درّه که منطقه ای کوهستانی در نزدیکی زنجان و ابهر می باشد کوچ کرده و به کار کشاورزی و دامداری میپردازند. درهمان سال بهمن و همسرش کاترین عدل (دختر پرفسور یحیی عدل) در یک درگیری مسلحانه با ساواک کشته شدند و و در پی آن او نیز دستگیر و مدتی زندانی شد، ولی با پا در میانی مادر بزرگش تاجالملوک آیرملو آزاد شد. او پس از آزادی درخواست میکند که نام خانوادگی اش را از پهلوی به «اسلامی» تبدیل کند، که دربار ایران هم قبول میکند. پس از آن او به صورت شبه تبعید به منطقه کلاله گرگان فرستاده میشود و در زمینهای به ارث مانده از پدرش به کشاورزی مشغول میشود . وی پس از انقلاب تا اسفند ۱۳۶۱ شمسی در ایران ماند اما پس از آن به فرانسه مهاجرت کرد.
او با زنی مسلمان و سوییسی به نام سونیا ازدواج کرد که حاصل این ازدواج سه فرزند به نامهای داوود، هود و محمد یونس پهلوی است.